Blog

Mitt största problem med nätdejting

14.01.2012 14:45

Ett av mina största problem med dating på nätet är att brottas med folks märkliga föreställningar om vad de söker hos en partner. Och man upphör aldrig att förvånas. Ett exempel är en tjej som letar efter "en kille som spelar hockey" eller en kille som vill ha en tjej som gillar "att lägga mat". Jag menar, kom igen! Vad f-n spelar sånt skit för roll egentligen? 

Man undrar jag vad som händer när den där killa slutar spelar hockey, vilket för de allra flesta sker någon gång i 30-års åldern. Är förhållandet slut då? 

Nä, mer öppenhet, och mer fokus på saker som verkligen spelar någon roll. 

Dating på nätet - vem kan man lita på?

12.01.2012 14:30

Som på alla andra forum och plattformer där människor träffas, drar även dejtingsajterna på nätet till sig personer som är där av helt fel avsikter. Det är också en ständigt pågående diskussion huruvida nätdejting är ett "säkert" sätt att träffa någon på. Som du säkert själv kan räkna ut så måste man själv vidta de försiktighetsåtgärder som är möjliga, och inte vara naiv. Exempelvis ska man aldrig träffa någon första gången i hemmet; stäm alltid träff i en offentlig miljö - och tala om för din omgivning att du ska gå på dejt då och då, med den och den. 

 

Därmed inte sagt att du ska vara som ett nervknippa, och misstänka varje dejt för att vara en potentiell seriemördare. Då tror jag att man bör jobba med sina irrationella rädslor innan man börjar dejta överhuvudtaget. Men samtidigt ska man inte vara naiv eller blint godtrogen. Känns det fel på något sätt, är det för många pusselbitar i personens personlighet som du inte får ihop, så bör varningsklockorna ringa. 

 

En intressant diskussion om detta hittar du här på familjeliv och på följande sida finns 5 tips på dating på nätet och säkerhet

Första kontakten handlar om att vara specifik = undvik klichéerna!

12.01.2012 11:05

Hejsan alla dejtingsugna tjejer och killar därute i Sverige, jag ska fatta mig kort den här gången, men tänkte ändå börja med ett litet tips för dig som står i startgroparna för att prova på dating på nätet. Tänkte ta upp det abolsut vanligaste misstaget man gör när man ska ta kontakt med en person som man finner intressant. Och det är nämligen att man är alltför klichémässig och rutinartad när man skriver för första gången. 

Såhär

1. Du hittar en person som du tycker verkar spännande och vill ta kontakt med. 

2. Du skickar ett meddelande av typen "hej, du verkar intressant, ska vi ses?" 

Ärligt talat: vem f-n blir inspirerad eller ens det minst nyfiken på ett sånt meddelande. Det handlar inte om något, och det säger inte ett skit om dig som lämnat det. Det öppnar heller inte upp för någon vidare dialog. 

Skickar killen ifråga ett sånt meddelande till mig så blir det delete - knappen direkt. 

Hur ska man göra då? 

Tvärtom. Var väldigt specifik och konkret i din första kontakt. Såhär: 

1. Börja med att läsa på om personen. Om intressen, preferenser och annat. 

2. Inled med en fråga om detta; om exempelvis ett gemensant intresse eller någon händelse. Då är chansen MYCKET större att få ett svar, och få så vis få in "foten i dörren" och inleda en dialog. 

 

 

 RSS feed.

Taggar

Listan över taggar är tom.