Dating på nätet - vem kan man lita på?

12.01.2012 14:30

Som på alla andra forum och plattformer där människor träffas, drar även dejtingsajterna på nätet till sig personer som är där av helt fel avsikter. Det är också en ständigt pågående diskussion huruvida nätdejting är ett "säkert" sätt att träffa någon på. Som du säkert själv kan räkna ut så måste man själv vidta de försiktighetsåtgärder som är möjliga, och inte vara naiv. Exempelvis ska man aldrig träffa någon första gången i hemmet; stäm alltid träff i en offentlig miljö - och tala om för din omgivning att du ska gå på dejt då och då, med den och den. 

 

Därmed inte sagt att du ska vara som ett nervknippa, och misstänka varje dejt för att vara en potentiell seriemördare. Då tror jag att man bör jobba med sina irrationella rädslor innan man börjar dejta överhuvudtaget. Men samtidigt ska man inte vara naiv eller blint godtrogen. Känns det fel på något sätt, är det för många pusselbitar i personens personlighet som du inte får ihop, så bör varningsklockorna ringa. 

 

En intressant diskussion om detta hittar du här på familjeliv och på följande sida finns 5 tips på dating på nätet och säkerhet